Bålkos like utenfor stuedøra

Gapahuken på Lindøy er en genistrek av Friluftsrådet Vest hva angår å gjøre dørstokkmila kortere for store og små. Av og til er villmarksliv best på hjemlige trakter.

Det hadde rukket å bli ettermiddag da jeg og Morten parkerte bilen like nord for Karmøytunnelen på Fosen. Skiltet med destinasjon gapahuk etterlot liten tvil: 0,1 kilometer. Et noe mindre kaliber enn vi er vant til, men helt passende etter ukevis med inntak av ribbe, pinnekjøtt og andre høytidsdelikatesser.

I gapahuken lå det igjen noen glør fra et besøk tidligere på dagen. Dermed skulle det ikke mer til enn å legge på en medbrakt bjørkekubbe, og blåse noen lungekapasiteter med luft inn i glørne, så var kaffebålet i gang.

img_2847
God plass til bålkjelen.

Med noen dråper upåklagelig kokekaffe i magen, fant vi det naturlig å forberede noen pølser til grilling. Morten la ut på ekspedisjon for å sikre noen kvister som kunne gjøre jobben som grillpinner. En oppgave han løste brillefint, og minutter senere var et par Leiv Vidars i ferd med å danne et fint, crispy ytre.

img_2834
Man tager hvad man haver.

Slik ble vi sittende og drøse med varmen fra bålet som et teppe rundt oss. Siden sist hadde Morten gått til anskaffelse av nytt kamera – en Olympus M10 med utløser-tilkobling til telefonen, så før vi visste ordet av det hadde vi knipset de mest naturlige (?) bildene med begge mann i søkeren. Teknologi på høyt nivå, der altså.

15821005_10157980958835383_405833073_o
Når teknologien er kommet så langt som den er, kan vi fort havne i bildet begge to.

Et par timer gikk forbi, før vi pakket sammen sakene. Vi valgte å legge bak oss noen skritt på vei tilbake til bilen, og fordi dette var klin umulig ved hjelp av «direkteruta», testet vi ut litt av stiene som Friluftsrådet har stelt i stand der ute. En fornøyelig opplevelse, om ikke den helt store fysiske utfordringen.

img_2836
Gapahuken på Lindøy har godt med sitteplasser, og bålplass i midten.

Ofte er det ikke mer som skal til. Akkurat denne dagen var alternativet å sitte inne, og det er sjelden et godt alternativ. Med så gode tilbud like i nærheten, finnes det ingen unnskyldning for ikke å komme seg ut i naturen. Takk for turen, Morten!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s