Våpenpuss er halve kosen

Til tross for at Vats har egen værstasjon, er det særs sjelden at værmeldingene for området stemmer. Derfor var det ikke overraskende da Yr.no kunne by på relativt gode meldinger, med overskyet og vindstille for ukens siste dag, mens det som møtte oss var konstant nedbør og vind. Men, vi jegere lar oss naturligvis ikke stoppe.

Både Mikal, Christina og jeg er relativt ferske hva gjelder jakt, så vi prøver å praktisere leirdueskyting så ofte det lar seg gjøre. Med egen utkaster er det vanligvis plankekjøring rent gjennomføringsmessig, men dagens frost gjorde monteringen noe utfordrende, da beina på installasjonen ikke lot seg kjøre ned i bakken.

dsc00014
Mikal klar som et egg, med redneck-installasjon til venstre.

Her antar jeg et slags redneck-gen kom til syne hos Mikal, som var rask med forslaget om å feste utkasteren til ATV-en vi hadde fraktet ting og tang opp fjellsiden med. Jeg så umiddelbart for meg Youtube-videoer med unge sørstatsfolk og deres noe utradisjonelle påfunn, men tro det eller ei: oppfinnelsen sto fjellstøtt.

dsc00015
Skal ikke stå på bekledningen når Christina jakter leirduer.

Vi tømte noen esker med ammunisjon, men det er ikke til å legge skjul på at neglebitt før eller siden går ut over treffprosenten. Med ømme skuldre pakket vi omsider sammen, og satte kursen vestover mot, om enn marginalt, bedre vær og føre.

Senere på kvelden dro jeg innom gamlingen – du vet, han fra fisketuren på lørdag – for å ta våpenpussen. Med i bagasjen var ei Clausthaler. For det er noe med den våpenpussen. På kalde dager som denne, er dette nesten vel så trivelig som selve skytingen. Litt avslappet arbeid, akkompagnert av vissheten om at hvert eneste pussedrag gir hagla noen timer lenger å leve. Vedlikehold av den gode sorten, der altså.

dsc00019-1
Kvalitetstid på stuegulvet til fatter’n.

Hagla er en tyrkisk modell som jeg kjøpte hos Rafdal i høst. Svært fornøyd med den så langt. Og for oss med hobbit-relatert utforming, er det greit å vite at det finnes compact-modeller. For meg sitter denne som et skudd (!).

En kald, men begivenhetsrik og sosial søndag. Takk for turen, folkens!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s