Lys i kveldsmørket

Vi turfolk har nok instinktivt en lavere terskel for å trekke ut i marka når været er godt og stien tørr. Det blir liksom bare mindre jobb. Men når jeg nå sitter her og skriver om kveldens tur, varm og god i sofaen, er følelsen i kroppen ekstra god nettopp på grunn av regn, vind og kulde.

Da Morten foreslo kveldstur med hodelykt, var jeg ikke vanskelig å be. Destinasjonen var Orkjå i Byheiene – for så vidt kjent terreng, men samtidig en annen verden i mørket, og med et tåketeppe som ikke ga rom for mer enn noen få meters sikt. «Trolsk», slo turkameraten tidlig fast.

dsc00109
Med minimal sikt, kreves litt orientering.

Han hadde selvfølgelig rett. Lyset ga, sammen med våre egne bevegelser, liv til det ellers så statiske skoglandskapet, og det skulle ikke store fantasien til for å skimte mer eller mindre imøtekommende skikkelser.

De 2,8 kilometerne opp til toppen suste naturlig nok forbi i slikt variert selskap. Tradisjonen tro var sekken pakket med varmt vann på termos, te og mørk sjokolade med chilli. En kombinasjon som virket å nytes aller best i nettopp slike trolske omgivelser.

dsc00126
En velfortjent rast på toppen.

Vi ble ikke sittende så lenge. Det var allerede sent, og på gjørmete stier gjør man ikke dumt i å beregne litt ekstra tid på tilbaketuren. Det vil si, resten av turen. For i stedet for å gå tilbake samme vei, tok vi rundløypa via Friluftslivets hus – ytterligere 1,6 kilometer.

En kveld av de sjeldne, og et forfriskende lyspunkt i kveldsmørket.

Takk for turen, Morten!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s