Det måtte ei snodig flue til

Det ligger lett yr i lufta, og fjorden er stille som et speil, med unntak av skjelvende strømninger forårsaket av stigende flo gjennom et smalt sund. Det er en usedvanlig mild februar morgen, og fluestanga er med for en etterlengtet luftetur.

Mens jeg trer snøre og knyter på flue, nyter jeg varme og aroma fra en kopp blå java, og løfter først blikket i det en kvinand med hastverk skyter forbi noen meter over overflaten.

Koppen er tom, og jeg beveger meg mot bredden med håp om å lure sjøauren med en oransje rekeimitasjon. Men med unntak av ett og annet vak et stykke lenger ute, finnes det ikke tegn til liv. Jeg har tiden, og tålmodigheten, på min side. En søndag uten planer legger et godt grunnlag for fiske etter kresne, anadrome arter.

Fordi den vanligvis så bankers flua ikke gir resultater, begynner jeg å grave i flueboksen. Begynner litt konservativ i tankegangen, før en snodig liten kreasjon fanger blikket mitt. En slags aureimitasjon med leken hale – aldri tidligere brukt.

dsc00271
Siste tilskuddet til flueboksen.

Med et par timers fiske uten napp friskt i minne, slår det meg at jeg ikke har noe å tape, så jeg knyter på, og kaster ut. Fortsatt stille. Kast etter kast uten et snev av interesse fra mine venner under overflaten. Så begynner strømmen å stilne. Floa er på topp, og fjorden er full. Så ser jeg den. En lekker, blank sjøaure i full fart mot flua. Den tar, og bang! Perfekt tilslag.

Det er en sterk, liten skrue, men jeg får den til land etter et par minutter. Den til da ukjente flua sitter fint i overleppa, og lar seg fjerne på humant vis. Et par bilder og et «takk for kampen», før jeg fører fisken rolig gjennom taren, og den svømmer fra meg.

dsc00278
Flott kondisjon på fangsten.

Det er bestandig artig når man lykkes med litt nye valg. Flua kom meg i hende etter en fisketur med gamlingen for noen uker siden. Så om du leser dette, pappa: takk skal du ha!

Og takk for følget, folkens!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s