Frostbitt og ørretbett

Kalenderen forsøker instendig å overbevise meg om at vi er gått inn i årets første vårmåned, der den henger så hovmodig på kjøleskapet. I det jeg en time senere trer ut av bilen på en øde parkeringsplass i Tysvær, er jeg ikke så sikker. Marka rundt meg er pakket inn i et matt, hvitt frostteppe som gir assosiasjoner til en helt annen årstid.

Jeg pakker ut en varmelapp, og klistrer den over ulltrøya rett ved hjertet. Sikrer meg varm sirkulasjon for de neste timene. Det trengs. Jeg har ikke tatt mange dragene med fluestanga før det begynner å snø. Lave ned, rett og slett.

Jeg tar det ikke så tungt. Er det én ting jeg har lært etter årevis med fiskestang i hånda, er det at plutselige væromslag har en tendens til å bringe med seg napp. Og riktig nok – med et pent vak som sikteskive, lar jeg så vidt flua røre overflaten, før jeg begynner å dra inn. Så sitter den. Nok en Tysvær-ørret i håven.

dsc00293
Fin liten ørret med et par lakselus.

Så er det heller ingen hvilken som helst ørret, men den første jeg noensinne har tatt i snøvær. Forhåpentligvis ikke den siste. Det smaker på et vis ekstra godt med fangst når man har stått og hutret ei stund.

Prikken over i-en kommer en halvtimes tid senere, da sola titter frem, overflaten legger seg flat og en beskjeden regnbue glimrer med sitt nærvær.

dsc00300
Et magisk øyeblikk.

Det blir med den ene fisken. Det er litt rart, det der. Hvordan man senker tempoet litt så snart man har hatt fisk på land. Da er man på en måte i mål – alt annet blir en bonus.

Det være seg regnbuen, den varme koppen med kaffe, eller bare stillheten.

Takk for følget!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s