Fluefiske med tilskuer

Ja, hva skal en si? Personlig mener jeg bildet over forteller så ufattelig mye mer enn jeg noensinne vil kunne formidle med ord, men jeg skal gjøre et forsøk.

Dagen begynner med et par møter, noe som resulterer i relativt sent avspark på fiskefronten. Det gjør naturligvis ingenting for selve opplevelsen, men i kjent sportsfiskerstil velger jeg å skylde på dette når jeg skal forklare hvorfor jeg noen timer senere skal komme til å kjøre hjemover uten fiskelukt på hendene.

Jeg drar ikke hvor som helst, denne fredagen. Har bestemt meg for å returnere til et område på vestsiden av Karmøy, hvor jeg og gamlingen tilbrakte en del tid da jeg var yngre. Jeg har ikke vært der siden jeg lurte en kilosørret på en 15 grams Viking Herring i en alder av 12 år, men lite ser ut til å ha forandret seg.

Jeg kjenner umiddelbart igjen de forblåste gresslettene, de beitende sauene og den friske havlufta. Men det er først da jeg nærmer meg kanten ned mot fiskeplassen, at minnene begynner å strømme på. Det hvite sjøhuset, den strie strømmen og det store, men grunne saltvannsbassenget som sjøørreten setter sånn pris på.

img_2646

Jeg blir stående og kaste i den smale strømmen. Prøver litt forskjellig av fluer, og lander på ei sølvgrå med mye glitter som danser så fint mellom de få tarebuskene som sammen med den lyse sanden danner det en hver sjøørret-fisker bestandig jakter på: leopardbunn.

img_2628

Men det hjelper lite. Jeg hverken ser, hører eller kjenner fisk. Jeg kommer tilbake til klokkeslettet, og bestemmer meg for å pakke sammen, for så å prøve lykken igjen tidlig lørdag morgen.

På vei tilbake til bilen får jeg følge av en kar med et imponerende underbitt, som på ingen måte har noe imot å stille opp for en selfie. Så slik ble det til, det noe absurde bildet jeg ikke kunne unngå å bruke i dette innlegget.

Takk for at du ble med, så håper jeg å kunne rapportere om bedre resultat i morgen.

(Fordi jeg hadde glemt minnekort til kameraet, er bildene over tatt med iPhone.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s