Iskald tålmodighet

Jeg har planlagt å utforske noen nye vann nord i Sveio denne morgenen, men det siste døgns kuldegrader har bokstavelig talt lagt et lokk på den muligheten. Selv fjordene er islagte. Jeg er derfor avhengig av strømninger for å finne åpent vann, og ender opp i velkjent territorium i Tysvær.

Sol fra klar himmel til tross – det er bikkjekaldt. Et par blå og en stikkende østavind bekrefter at de utallige lagene med ull og fleece var riktig vei å gå. I tillegg klistrer jeg ei varmepadde ved hjertet, noe som definitivt kan anbefales på slike dager. De er opprinnelig beregnet på føtter, men fungerer vel så godt på overkroppen.

DSC00322
Varmepadder er gode å ha.

Jeg forsøker noen kast med fluestanga, men vinden spiller ikke på lag. Innbytteren er min trofaste Berkley haspel, og det går ikke lang tid før en sjøørret viser interesse for en oransje skjesluk. Det blir ikke mer enn noen beskjedne napp, så jeg pakker sammen og trekker lenger utover den delvis islagte fjorden.

DSC00331
Rene kunstverk ved fjorden i dag.

Jeg blir stående ei stund i le for vinden, uten å se tegn til liv. Har vært ute noen timer i det jeg bestemmer meg for å vende nesen mot bilen, men ikke uten noen drag med flua et sted på tilbakeveien.

Det gjør jeg klokt i. Tålmodigheten betaler seg, og på andre kastet sitter den. En sprek, liten sjøørret som ikke ser ut til å hemmes nevneverdig av det kalde været.

Jeg returnerer den forsiktig til sitt naturlige habitat, og blir sittende igjen med en følelse av at dette har jeg fortjent. De mange timene med prøving og feiling, samt spontane kuldedrag gjennom hele kroppen er plutselig verdt det.

Sånn er det med fiske. Og hadde jeg gått tomhendt hjem, er jeg overbevist om at heller ikke det hadde lagt noen demper på helhetsinntrykket.

Alt som teller er den friske lufta og den ubeskrivelige roen.

Takk for følget!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s