En skottes første fisk

Det skal på ingen måte stå på innsatsen. Vi har tilbrakt store deler av de to siste dagene ved en rekke ferskvann, så denne morgenen tilsetter vi litt salt i vår søken etter sultne Salmo trutta’er.

Skotske Ben Ramage står så langt uten fangst, noe han er fast bestemt på å gjøre noe med. Han ser derfor ikke ut til å ense de sporadiske haglbygene der han står med haspelstanga og lokker sjøørret med ei Møresild.

Så skjer det. I det jeg lander ei flue på den ruglete overflaten, hører jeg et entusiastisk rop fra andre siden av odden. «I’ve got one!» En herlig, liten sjøørret har latt seg friste av den glinsende skjesluken, og blitt med helt opp på land. Jeg løper til, og foreviger øyeblikket med mobilkameraet.

IMG_2743
Ingenting er som et ekte ørretglis.

Med den største glede setter han den forsiktig ut igjen, hvorpå den på elegant vis forsvinner i taren. Det er en lettet og åpenbart lykkelig skotte som endelig har fått betalt for strevet.

Vi blir stående, til tross for at vinden tar seg opp, og fluekastingen til tider er utfordrende. Jeg er i ferd med å gi opp, da jeg hører vak rundt 15 meter fra land. Jeg legger flua innenfor en meters radius, og bang! Den tar.

Til tross for relativt beskjeden størrelse, er det en friskus av en fisk jeg har på. Vi kjemper litt, før jeg forsiktig lander den i håven.

IMG_2750
Heller ikke undertegnede gikk tomhendt hjem.

Den anadrome skapningens energinivå ser ikke ut til å være nevneverdig påvirket av vår lille kamp, og den skyter fart så snart jeg har fjernet flua.

Fiskeglede – det er det det handler om. Sjelden ser jeg den så ekte som i dag, da en skotte tok sin første fisk noensinne.

Takk for følget!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s