Fatter’n med kjempefangst

«God morgen! Tenker meg en tur til Tysvær med fluestanga. Lyst å bli med?»

SMS-en til gamlingen er på ingen måte banebrytende. Jeg har sendt meldinger med lignende innhold utallige ganger tidligere, og aner responsen allerede før jeg har trykket «send».

«Klart det! Straks klar.»

En liten kjøretur og knappe ti minutters gange senere, møter det oss. Det billedskjønne landskapet som bader seg i solskinn, og de utallige vakene fra sultne sjøørreter på vei ut av vinterdvalen.

DSC00441
Glitter og stas – sjøørretfisket verdig.

Med lukten av et par kopper nytraktet kaffe svevende rundt oss, åpner jeg flueboksen på den fargerike siden. De nøytrale nymfene og tørrfluene som skal brukes i jakten etter brunørret utover våren, får ligge i fred. Deler av fjorden er dekket av is, så jeg går for en kritthvit rekeimitasjon med litt glitter i.

Så setter vi i gang. Tar for oss hvert vårt område – begge like oppjagede av de tilsynelatende ustanselige vakene. Det går ikke lang tid før en mindre fiskekropp viser interesse for flua mi. Men den snur i siste liten.

Så hører jeg ropet jeg har ventet på. «Har den!» Og det er intet lite eksemplar fatter’n har på kroken. Jeg griper håven og spurter mot ham. I det jeg kommer frem er fisken utslitt, og håvingen blir en enkel oppgave.

DSC00444
Fornøyd fluefisker.

Det er en herlig fisk. Rundt åtte hekto, anslår vi. I perfekt kondisjon. Og ildrød i kjøttet, viser det seg senere.

Noe mer fisk blir det ikke, men vi kan ikke klage. Timene i sjøkanten er ubetalelige i seg selv, og med slik fangst på toppen er opplevelsen fullkommen.

Hjertelig takk for følget!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s