Lykken ved å grave snøhule

Lykken er å grave snøhule. Undertegnede må ikke så altfor langt bak i hjernebarken for å erindre en tid da det var dette som gjaldt. Denne helga blir minnet sterkere enn noensinne i det jeg, full av beundring, ser min fem år gamle nevø grave for harde livet i den fuktige snøen som nå trekker seg lenger tilbake for hver dag som går. Det er vår.

Vi er i Kvamskogen. God, gammel familietur. Ei enkel hytte, sju par med ski og utallige brettspill. Til tross for at det ligger yr i lufta, er vi etter frokosten lørdag morgen skjønt enige om at skitur er obligatorisk. Og slik blir det.

DSC00455
Kongen av motbakker.

Nevøen er ikke redd for motbakker. Småløper nærmest opp de aller bratteste. Noen hundre meter ut i turen har han, kun ved å observere oss andre, lært seg å gå fiskebein. Turglede, mer enn noe annet. Og med slik tapper innsats, følger selvsagt en pust i bakken.

DSC00467
Far og datter med velfortjent pause.

Den aller yngste av oss, som til nå har sovet i pulken, våkner til og tar imot Kvikk-Lunsj med begge hender. Godt å være på tur med pappa, tenker hun nok, der hun sitter på armen hans med vinterlua godt trukket ned i pannen.

Storebror har åpenbart ingen behov for hvile, og er rask med å klatre opp i nærmeste tre.

DSC00465
Nøtteliten.

De er heldige, disse ungene. Som har to friluftsinteresserte foreldre som ikke nøler med å ta dem med på overnatting utendørs, bålfyring, jakt og fiske. Slik også jeg hadde i oppveksten.

Er det noe jeg setter pris på den dag i dag, så er det nettopp det. For ingen lykke er som lykken ved å være ute. Lykken ved å utfordre seg selv på naturens premisser.

Rett og slett: lykken ved å grave snøhule.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s