Kultivering i nytt vann

Jeg har siden sist sommer siklet litt over et vann i Tysvær, som jeg ikke finner noe som helst info om hverken på nett eller andre steder. Det er nokså lite, relativt dypt, og byr med sine inn- og utoser på ypperlige gyteforhold.

Denne morgenen klarer jeg ikke å holde meg lenger, og tar med min trofaste turkompis Morten til Haugesunds nabokommune. Etter en kortere gåtur i myrlandskap, åpner vi med en kopp kaffe mens stengene klargjøres.

DSC00536
Livet på sitt aller beste.

Det blir snart tydelig at vi ikke har kommet forgjeves. Det følger fisk etter begges sluker på første kast, før de gjør helomvending helt inne ved land. Så, på andre kastet, sitter den første. Morten drar i land en nusselig, liten brunørret med herlig, gyllen farge.

DSC00544
Liten, men lekker.

Størrelsen viser seg snart å være riktig så representativ for den øvrige bestanden i vannet, og innen en times fiske har vi dratt på land sju slike. Det er helt tydelig at her finnes for mye fisk, så vi tar alt vi får på land, med både matauk og kultivering som hensikt. Her skal vi tilbake, slår vi fast.

Samtidig kjenner vi et hig etter større fangst, og stikker innom Gromvannet på vei hjem. Det er ingen dum idé, viser det seg. For etter en knapp halvtimes fiske har Morten satt ny, personlig ørret-rekord. En herlig hannfisk på sju hekto med krok på underkjeven. Den settes pent tilbake igjen.

 

DSC00567 2
Ny pers for Morten.

Heller ikke undertegnede går tomhendt herfra. Dog er det et betraktelig mindre eksemplar som må bøte med livet.

Dermed drar vi denne morgenen ni ørreter på land, hvorav en blir satt ut igjen, to blir overlevert min kjære farfar, og seks blir med hjem til steikepanna. Og ja, alle fikk plass i samme steikepanne:

DSC00569
Mat er mat.

Lørdag morgen bærer det ut igjen. Da med det mål for øye å fyre bål i tillegg.

Hjertelig takk for følget!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s