Årets første kajakktur

Det skvulper rolig rundt kajakken i det vi sakte padler oss nordover Haugesunds Smedasundet. Med meg på årets første padletur har jeg tidligere kollega Ulrikke. Det er godt med selskap. Både for det sosiale, og for sikkerheten.

Smedasundet blir beskjedent bredere så snart vi nærmer oss Killingøy – et av regionens viktigste industriområder.

DSC00791.jpg

Kontrastene er påfallende. Like bak oss svømmer et ærfugl-par blant topper av stortare, som om det ikke fantes annet enn natur her ute. Og foran oss … Vel, natur er det ikke.

Vi setter kurs mot villere områder. Vibrandsøy er ei perle av et område kun en kort padletur fra sentrum. Her er så umåtelig fint, med trange sund og kritthvit sandbunn godt synlig gjennom en knapp meter med glassklart sjøvann.

DSC00799.JPG

Så – havet. Det uendelige åpne havet der borte i nord. Men selv uten skjerming fra mektige Nordsjøen, ligger overflaten stille. Helt stille, mens sola varmer i nakken.

DSC00810.jpg

Målet er Tonjer fyr. Vi padler ut på nordsiden, og finner ei bukt hvor vi drar kajakkene på land. Ved en gammel mur finner vi frem matpakken, og setter kaffen på kok.

DSC00827.jpg

I den grad vi har behov for terapi, får vi dosen her. Med det rolige, åpne havet, et titalls skarv som lufter vingene på en odde like ved, og våryre tjelder som roper «te by’n» frem og tilbake.

Det er godt å være i gang igjen. Måtte det bli mange flere turer i år.

Takk for godt lag, Ulrikke!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s