Drømmedøgn i Vikefjellet

Etter å latt meg friste av flere av Bjarnes innlegg fra Vikefjellet i Vindafjord, er det på tide å ta turen. Jeg har med meg Morten og Jone, og vi har bestemt oss for å tilbringe ei natt i det spektakulære fjellområdet.

Vi parkerer ved Bjordalsvatnet, hvor vi også får kjøpt fiskekort av en hyggelig, eldre mann. Parkering og fiskekort for tre ender på 110 kroner. Slett ikke verst.

DSC01436.JPG
Morten og Jone med siste forberedelser.

Vi har forstått at den første stigningen opp mot Vikefjellet er av det bratte slaget, men blir likevel overrasket da vi setter i gang. Noen drikkepauser er ikke til å komme fra.

DSC01443.JPG
Slitne, men fornøyde.

Etter om lag 300 høydemeter blir den tette blandingsskogen rundt oss stadig luftigere, og i den grad stigningen i seg selv ikke har tatt pusten fra oss allerede, gjør i alle fall utsikten det. Snakk om opplevelse!

DSC01445.JPG
Ubeskrivelig.
DSC01448.JPG
Kan ikke annet enn å smile i slike omgivelser.

Vi blir ikke stående så lenge. Klokka er allerede åtte på kvelden, og vi har et stykke igjen å gå. På veien passerer vi Grautvatnet – et naturens eget «infinity pool» med en spektakulær utsikt vestover.

DSC01456.JPG
Grautvatnet.

Målet er Skinåstjørna. Ikke store vannet, men med en fantastisk beliggenhet, og fin fisk. Ankomsten lever opp til forventningene. Tjernet er ei rolig perle i det ellers så overveldende fjellområdet. I kjent stil blir rigging av telt det første vi gjør.

DSC01460.JPG
Teamwork.

Jone og Morten deler på plassen i sistnevntes tremannstelt, mens undertegnede foretrekker enerom, og setter opp Ringstind Superlighten litt nedenfor.

DSC01462.JPG
Upåklagelig tomt for natta.
DSC01465.JPG
Godt!

For min egen del pleier friluftslivet å være synonymt med noe enklere kår enn det vi går inn for dette døgnet. For anledningen har vi kjøpt inn jegergryte fra Toro, reinkjøtt, potetmos og rødvin. Fordi turen er såpass kort, og vi kan fordele vekta på tre mann, kan vi unne oss litt ekstra.

DSC01471.JPG
Litt luksus i fjellheimen.

Vi fyrer i gang stormkjøkkenet og begynner å tilberede måltidet. Jeg har nylig gått til innkjøp av en hendig DAB-radio fra Sony, så matlagingen blir akkompagnert av kjente melodier fra NRK P1.

DSC01473.JPG
Godt selskap i radio også.
DSC01477.JPG
Ypperlig «kjøkkenbord».

Det er ikke til å komme fra at det smaker bedre med forseggjort viltgryte enn Real turmat. Det blir et herremåltid av de sjeldne mens sola sakte, men sikkert takker for seg i vest.

DSC01487.JPG
En kulinarisk opplevelse.

Gode og mette blir vi sittende og nyte det fantastiske været. Vannflaten er blikkstille, og vi finner roen uten problemer.

DSC01489.JPG
Trolsk stemning.

Noen kast med haspelstengene blir det, uten at det resulterer i noe mer enn et par napp. Klokka er godt over midnatt da vi kryper ned i soveposene.

Neste morgen spiser vi frokost, drikker noen kopper kaffe, og pakker sammen før vi setter kursen mot Grautvatnet for lunsj. Været er godt, og vi rigger oss til med stormkjøkken nede ved vannkanten.

DSC01518.JPG
«Infinity pool».
DSC01519.JPG
Lunsjtid!

Det blir enklere mat, denne dagen. Grillpølser i brød, rett og slett. Men det står ikke tilbake for noe som helst, og toppes med både sprøstekt løk og potetsalat.

DSC01522.JPG
Snadder.

Også her blir det noen kast – uten hell.

DSC01524.JPG
Skal ikke stå på innsatsen.

Det gjør ingen verdens ting. Jeg kommer garantert tilbake hit, og gjerne med et større fokus på fiske, men denne turen dreier seg i all hovedsak om å oppleve dette fantastiske området i godt selskap.

Turen nedover kjennes i lårene, men det gjør på et vis godt. Kroppen har på ingen måte vondt av å bryne seg litt.

DSC01525.JPG
Frodig nedstigning.

I en alder av 28 år er jeg nyforelska. Vikefjellet leverer så til de grader med sin mangfoldige vegetasjon og spektakulære utsikt. For ikke å snakke om flotte vann, som jeg vet det går fin fisk i. Området anbefales på det sterkeste.

Morten og Jone: Hjertelig takk for turen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s