En annerledes fisketur

Vi har sett oss ut Vigdarvatnet som mål for dagen. Med i bagasjen er både fiskestenger og badeshorts. Men i søre enden av innsjøen treffer nordavinden hardt. Altfor hardt. Vi setter derfor kursen nordover, og trenger oss gjennom tette kratt for å nå et herlig, lite vann vi vet om, som ytterst sjelden rammes av vind.

Morten er vel så opptatt av å fange gode motiver med linsa som å montere fiskestanga. En fisketur er tross alt så uendelig mye mer enn selve fisket.

DSC01550.JPG

Vi kommer imidlertid i gang etter hvert. Kristian er ikke sen med å dra en ørret på land. Ikke verst, i et vann som ofte krever timevis med fiske for å by på napp.

DSC01542.JPG

Slik blir vi stående. Sola trekker stadig lenger ned på himmelen i vest. På P1 synger John Denver om å dra av gårde i et fly. Låta har noe med kjærlighet å gjøre, såpass skjønner vi.

DSC01546.JPG

I det sola kikker fram fra bak ei sky som vi mener er blitt liggende litt i lengste laget, forsvinner fiskebekledningen, og badeshortsen kommer frem. Vannet er herlig. 18-20 grader, uten tvil.

DSC01552.JPG

Slik plasker vi rundt en halvtimes tid. Vet så inderlig godt at vi bare kan glemme å fiske etterpå. Ørreten har nok presset seg godt opp i andre enden av vannet for lengst.

Utover ørreten til Kristian, drar vi med oss to-tre flått hjem. De havner i avløpet.

Jeg fisker mye, og hver fisketur er forskjellig. Men denne var virkelig noe utenom det vanlige.

Takk for turen, gutter!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s