Mat på stormkjøkken

Det er endelig helg. Hverken jeg eller Morten føler for å sitte innomhus og spise middag. Vi må ut. Ut i det fri, med hvert vårt stormkjøkken i sekken. Turen går til Førlandsvatnet, den bynære perla nord i Haugesund.

Vi begynner med noen kast med haspelstengene. Det resulterer for undertegnedes del i en liten ørret som spares til neste dag, fordi vi har med oss den maten vi trenger.

DSC01586.JPG
Fin ørret, som tas med hjem.

Med i sekken er også kalde, forfriskende dråper fra et bryggeri på Bømlo. I lett regn, men med sol i ansiktet, blir vi stående og nyte disse før vi setter i gang med matlagingen.

DSC01579.JPG
Er det helg, så er det helg.

Det er ikke veldig avansert, det som står på menyen. Mens jeg steiker noen laksefileter i olja fra fetaosten vi har med oss, sørger Morten for å koke grønnsaker.

DSC01592.JPG
Laksen stekes i olje fra fetaost.

Som Ingrid Espelid Hovig så fint sa det: «Så har me juksa litt …» For grønnsaksblandingen er kjøpt ferdig. Med i pakken følger urtesaus. Et glimrende utgangspunkt, om man vil lage noe enkelt, men godt.

DSC01593.JPG
Mye god smak i blandingen.

Laksen og grønnsakene legges så i lefse, sammen med salsa og fetaost. En fantastisk kombinasjon, med masse gode smaker.

DSC01599.JPG
Voilà!

Det skal så lite til for å pådra seg litt luksus ute i naturen. Og opplevelsen vi sitter igjen med, overgår det meste av matopplevelser.

Hva med å lage middagen ute i helga?

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s