Friluftsliv på TV

Dersom du liker natur, fiske og friluftsliv, ligger en buffet og venter på nettet om dagen (om du ikke allerede har valgt lineær-varianten, da).

Personlig har jeg særlig forelska meg i «Alene»-konseptet til TV 2. Ti deltakere blir plassert ut i villmarka i Nord-Norge, og skal klare seg lengst mulig med ressursene som finnes rundt dem.

Noe av det jeg liker så godt med programmet, er at det viser hvor voldsomt både kropp og psyke reagerer på det å gå uten mat – om det så bare er noen få dager. Det er sjelden dette skildres så godt som nettopp her.

Det finnes mye reality der ute, men denne er virkelig en jeg kan gå god for.

9vxlt0dFaWuaWvl-tVUAQAqLnXNejTa-jX4gvYC_epcw.jpeg
Fra ørretfiske i Trysilelva. Foto: NRK.

Om vi beveger oss mer over i sportsfiskets rekker, kommer vi ikke utenom NRK-programmet «Hvorfor biter fisken», med Rune Gokstad.

For oss som elsker å fiske, men fortsatt har mye igjen å lære, er dette gull. Vi får et innblikk i fiskens oppførsel i forbindelse med alle mulige typer fiske – fluefiske, slukfiske, og agnfiske, for å nevne noen.

Gokstad er og blir en fantastisk programleder, som formidler det hele på underholdende og lærerikt vis.

BBCA_PEII_102_altreupload.jpg
Ørn på kloss hold. Foto: BBC Earth.

Dersom du foretrekker å avstå fra den instinktive fang-og-spis-trangen som finnes i så mange av oss, er legendariske «Planet Earth» endelig tilbake.

Ti år etter første sesong, får vi et etterlengtet gjensyn med BBC og David Attenborough – og det som for undertegnede fremstår som ubegripelig god teknologi.

På kloss hold får vi se alt fra den sjeldne snøleoparden i kamp for livet, til et vrimlende, nærmest mikroskopisk liv på regnskogens bunn.

Jeg blir til tider rørt av det fantastiske samspillet i naturen som programmet så fint formidler – for ikke å snakke om forbannet over den trusselen vi selvsentrerte mennesker utgjør overfor dette komplekse systemet.

Programmet finnes, i likhet med «Hvorfor biter fisken», på NRK nett-TV. «Alene» finner du på Sumo.

Altså byr høsten på uendelig med muligheter for et variert uteliv – inne.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s