Dagen før vinter’n

Jeg kjenner det på lufta. Den er skarp, tynn og klar for væromslag. Jeg går i fjellet på Vågslid for å få maksimalt utbytte av været som ifølge meldingene forsvinner i morgen.

Så benytter jeg også sjansen til å kartlegge litt. Finnes det rype å se? Hare? Jeg har bestilt småviltjakt i en av statsallmenningene her oppe i morgen, og håper på å se dyr. Det blir imidlertid med håpet. Det gjør for så vidt ikke så mye, da et værskifte, med snø og vind, vil kunne dra med seg dyrene nedover dalen.

Det er godt her oppe nå. Noen få, brune blader klamrer seg fast til tynne, slitne bjørkekvister. Ett har landet på en frossen dam, som et planlagt hint om hva som er i ferd med å skje.

DSC02195.JPG
Hvor høst og vinter møtes.

Jeg tar en pust i bakken på en topp i nærheten. Sitter bare og nyter. Utsikten, stillheten og forsmaken på vinteren. Helt tomt for dyr er det åpenbart ikke, for like ved rasteplassen ligger spor etter rype. Det bærer imidlertid preg av å ha ligget en stund.

DSC02183.JPG
Ingen sporløs ferdsel fra rypa.

Jeg blir ikke i fjellet så lenge. Hadde ikke mer enn parkert bilen før jeg labbet til topps, så jeg har litt utpakking å gjøre. Men aller først, et blogginnlegg. Og i den varme solveggen på hytta, unner jeg meg gylne dråper fra Frydenlund.

DSC02207.JPG
Livet!

Det er fint å gå turnus. Ei uke fri nå. Jakt i morgen. Telttur med Morten fra torsdag til fredag. Friluftslivet. Som alltid, er det dette det hele handler om.

Takk for følget!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s