Ny fugleart

Kveldsvakt på jobb gir muligheter for en kjapp tur med hagla denne formiddagen. Det har regna og blåst gjennom hele natta, noe som merkes på fuglelivet langs kysten der jeg går. Fuglene holder seg langs land, noe som lover bra for jakta.

Jeg kommer på skuddhold på et par silender ganske umiddelbart, men fordi det sitter en eldre herremann i en båt ikke langt unna, holder jeg igjen skuddet. De får fly videre.

Det er mye ærfugl i området. Særlig hannfugl, denne formiddagen. Kjekt å se. Mon om ikke ærfugl-jakta åpner i Rogaland til neste år? Enn så lenge får jeg nøye meg med det jeg har lov å jakte på, som stokkand, siland og skarv, for å nevne noen.

Etter en times tid, trekker jeg tilbake mot båten, for å prøve ut et nytt område. Så, i ei bukt jeg passerer til fots, ligger den. En hunnfugl av siland. Dykker jevnlig under overflaten på leting etter mat. For hver gang den dykker under, sniker jeg meg noen meter nærmere.

Så, når jeg er nært nok, blir jeg stående. Jeg skyter ikke umiddelbart da den kommer opp. Ender er hardskutte fugler som det er stor sjans for å skadeskyte når de ligger på vannet. Jeg venter derfor til den letter, og treffer på første skuddet. Den gjør noen byks i overflaten, men tar fort kvelden. Min første siland.

Jeg henter båten, og plukker opp den flotte fuglen fra vannoverflaten. De to innbydende bryststykkene blir middag i morgen.

DSC02272.JPG
Disse blir torsdagsmiddag.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s