Fangst til fjells

Morten har aldri tidligere hatt gleden av å oppleve isfiske, og er ikke vanskelig å be. Lørdag morgen pakker vi i bilen, og setter kurs for Mosvatnet i Suldal, hvor jeg hadde fiskelykke forrige helg.

DSC02594.JPG
Dagens sjåfør.

Det er en nydelig dag. Sola skinner, og vinteren ligger over Haugalandet. Vi har ikke ski med denne gang, men velger å gå fra bilen og ned til vannet til fots. Det går fint. Rundt 20 centimeter med pudder oppå skaren er bare flott. Vi er på plass på isen før klokka 11, og begynner med å bore noen hull, før vi rigger oss til med sitteunderlag og pilkestikker.

DSC02601.jpg
På plass!

Beskjedne stråler fra ei sol som gjemmer seg bak et tynt slør med skyer, varmer godt i ryggen. Det er imidlertid flere kuldegrader, og vi har kledd oss godt for anledningen. 

DSC02608.jpg
Det skal ikke stå på bekledningen.

Det er ikke gått mer enn en halvtimes tid idet Morten melder om napp. Han får øyekontakt med det han beskriver som en liten ørret, før den slipper kroken og svømmer av gårde. Kjekt at «gjesten» får føle fisk på mormyskaen. Det går dessuten ikke lang tid før det napper igjen. Denne gang lykkes han. En herlig, gyllenbrun ørret tas på land.

DSC02606
Et lite nuss må til.

For undertegnede begrenser fiskelykken på turen seg til kjøring av fisk på en av stengene vi har satt fra oss. Jeg rekker å hale inn noen meter før fisken takker for seg. Vi nyter tilværelsen. Hver vår porsjon med Real Turmat er med i sekken, og etter den trivelige opplevelsen med fangst, finner Morten fram stormkjøkkenet og setter vann på kok.

DSC02615
Mesterkokk Nordal.

Varm torskegryte med karri både smaker og gjør godt i kulden.

DSC02621.jpg
Denne gjør susen i kulden.

Etter rundt fire timer på isen pakker vi sammen. Det blir med den ene ørreten, noe vi er svært fornøyd med, da fangst på ingen måte er garantert når nybegynnere som oss selv er på isfiske.

DSC02619.jpg
Gullegodt selskap!

Den kommende uka er det meldt kaldt vær på hele Haugalandet. Håpet er derfor å kunne dra på isfiske på litt mer hjemlige trakter. Om så blir, vil også dette dokumenteres her på bloggen.

Hjertelig takk for en kjempeflott tur, Morten. Håper på snarlig gjentakelse.

Og takk for følget, til deg som leste!

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s