Solotur i påskefjellet

Jeg labber oppover den bratte fjellsida. Under skiene har jeg feller, så festet er bra. Nattens bitende kulde har begynt å slippe taket, da sola for lengst har tittet over Råsanuten i øst. Det er påskeaften, og jeg går alene.

Den ene delen av familien har benket seg i solveggen på hytta, mens den andre har pakket kvikk-lunsj og grillpølser og befinner seg i ei snøfonn lenger inne i dalen. Selv sikter jeg mot høyden. Går ikke langt, men jakter utsikt.

Underveis ser jeg ei vinterkledd lirype på ti meters avstand. Den vet åpenbart at jaktsesongen er over, for i stedet for å starte flukten, kommer den vaggende mot meg. Litt forsiktig først, så mer målrettet. Rett og slett gira på selskap, virker det som.

DSC02751.jpg
Ikke særlig lettskremt, denne lirypa her.

Den blir stående et par meter unna, og nyter en buffet med bjørkeknopper. Jeg takker for møtet, og fortsetter oppover. Like ved en stein blir jeg sittende å se utover dalen. På ivrige påsketurister i kø i løypene. Hvite topper. Blå himmel. Alt dette som vi forbinder med påske. Det finnes ikke antydning til vind, så jeg spretter ei iskald øl.

DSC02754.JPG
Forfriskende i solsteiken.

Den gjør godt etter inntatt nistepakke. Etter en times tid alene i fjellsida spenner jeg på skiene, og glir nedover dalen. Til familie, venner og lukta av påskelam.

Takk for turen!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s