Endelig i gang igjen!

Jeg våkner til gråvær søndag. Trår umiddelbart ut på balkongen og trekker to fulle lunger med mild luft. Våren er her! Naturligvis er det bare én ting å gjøre: fisketur.

Turen går til Gromvannet i Sveio. Spaserturen gjennom den våte bjørkeskogen gjør godt. Nede ved vannet støkker jeg en flokk med toppender. Lenger ute ligger fire kanadagjess og slapper av på den speilblanke overflaten. Etter en lang vinter, er det godt å være tilbake.

DSC02792.jpg
Her er det enkelt å finne roen.

Det går en del fisk og vaker. Myggen har våknet til live. Det napper noen ganger, men ørreten er løs i bittet. Det gjør ingen verdens ting. Jeg har med kaffe på termos, og blir sittende å nyte den magiske stemningen.

DSC02796.jpg
Kaffe med (litt) utsikt.

De hyppige vakene gjør likevel at tanken på å gå tomhendt hjem blir uutholdelig. Jeg prøver en rekke forskjellige sluker, før ei seks grams Møre-Silda får seg en svømmetur. Det viser seg å funke. Helt inne i sivet hogger en liten ørret på. Få sekunder senere ligger den på berget.

DSC02797.jpg
Middag!

Fordi middagen er sikret, spaserer jeg opp til bilen. Men jeg kjenner meg ikke ferdig. Føler på en trang til å utnytte denne fantastiske dagen fullt ut. Jeg svipper derfor innom et vann på vei hjem. Idet jeg parkerer, ser jeg bilen til Bjarne.

Jeg får øye på ham så snart jeg kommer ned til vannkanten. Han står et stykke unna, og lander en fin fisk før han kommer bort og holder meg med selskap. Også han har vært i et annet vann før han kom hit. Vi tar en kopp kaffe, og prøver noen kast.

DSC02802.jpg
Trivelig med selskap.

Det blir imidlertid med de vi allerede har tatt på land.

Det er fantastisk å endelig være i gang igjen. Torsdag drar Morten og jeg på overnattingstur på Haugalandet et sted – med fiskestang. Vi satser på mer fangst da.

Takk for følget!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s