En smak av sommer

Det har skjedd så fort. For ei uke siden snødde det på Haugalandet. Nå labber vi av gårde ut i marka i Sveio uten behov for noe mer enn shorts på beina. Midten av april byr på en etterlengtet smak av sommer.

Det merkes ikke bare på temperaturen. Det er noe med hele stemningen. Lukta, fuglekvitteret, svetten i pannen. Morten og jeg er på vei mot vannet hvor jeg og Vegard tilbrakte ei natt i april i fjor. Vel framme rigger vi tarp for natta.

DSC02805.jpg
Tarp funker bra i godt vær.

Det klør litt i fingrene. Vi er begge gira på å prøve fiskelykken, og vi nærmest spurter mot vannkanten så snart alt det obligatoriske er på plass. Jeg håper på revansj fra året i forveien, da Vegard dro på land fire fisk, og jeg reiste hjem tomhendt. Morten har ikke tatt mange kastene før det napper, og han drar på land en herlig, liten ørret.

DSC02808.JPG
Lykkelig fisker.

Ikke lenge etter får han en til. For undertegnedes del ser det ut til å hvile en liten forbannelse over dette vannet. Ikke et eneste napp. Men fiske er bare en liten del av årsaken til at vi er her. I slikt fantastisk vær er det nok å bare være til stede.

DSC02837 2.jpg
Terapi.

Vi har med noen vedkubber i sekken, men ikke mer enn at det holder til opptenning. Vi bruker derfor en del tid på å samle døde greiner fra området rundt. Det er verdt det når vi fyrer opp vel vitende om at bålkosen kan fortsette i timevis.

DSC02849.jpg
Ingenting slår lyden av et bål.

Det finnes ikke lenger en krusning å spore på den speilblanke overflaten. Etter å ha inntatt et par grillpølser, åpner vi ei flaske rødvin og heller oppi hvert vårt glass. Laget av tre, men med stett, må vite. Fint skal det være.

DSC02852.jpg
Vin og bålkos.

Slik blir vi sittende og prate til klokka bikker midnatt. Vi tømmer glasset, og sikter oss inn mot soveposene.

DSC02855.jpg
Leggetid.

Jeg har ingen tradisjon for å sove tungt i naturen, men denne natta gjør jeg det. Kombinasjonen av godt underlag og frisk, sommerlig luft funker bra. Utsikten vi våkner til neste morgen blir en tydelig påminnelse om fordelene ved å velge tarp framfor telt.

DSC02857.jpg
God morgen, Sveio!

Vi fyrer opp stormkjøkkenet, og får i oss et par kopper nydelig kokekaffe, etterfulgt av hver vår porsjon med havregrøt. Morgenstund har virkelig gull i mund.

DSC02858.jpg
Morgentrøtt, men fornøyd.

Pakkinga er gjort på et blunk, og med litt mindre vekt (men betraktelig flere minner) i sekken, setter vi kurs mot bilen.

Takk for en fantastisk tur, Morten!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s