Sol, fangst og matlaging

Jeg bestemmer meg fredag kveld. Lørdagen skal tilbringes utendørs. Det meldes om godt vær, og jeg har frihelg. Etter trening pakker jeg fiskestang, stormkjøkken og litt enkel mat, og kjører mot Sveio.

Jeg tar noen kast i Husavatnet langs E 39, et vann jeg har gode erfaringer med. Oppholdet er flott, men fangsten uteblir. Turen går videre til favorittvannet, bare noen kilometer lenger nord. Nyinnkjøpt fiskekort sikrer lovlig fiske.

DSC02949.jpg
Husavatnet, sett østover.

På vei ned mot vannet flakser plutselig ei stokkand opp fra gresset. Uvanlig atferd, slår det meg, og tankene går umiddelbart til reir og egg. Jeg leter litt i området, og riktig nok – den ivrige fruen har bygget et koselig, lite hjem for sine seks egg.

DSC02953.jpg
Et herlig syn.

Jeg knipser et par bilder, før jeg lar dem i fred. Det er flott nede ved vannkanten. Jeg tar imidlertid ikke mange kastene med fiskestanga før jeg kjenner sulten trenge på. Stormkjøkkenet gjøres klart, og så snart stekepanna er varm, slenger jeg på grillribbe.

DSC02958.jpg
Skikkelig sommermat.

Med god futt i stormkjøkkenet, går det ikke mange minuttene før kjøttstykkene er gjennomstekte. Jeg ordner til med litt potetsalat, og voilà! Et enkelt, men herlig måltid.

DSC02961.jpg
Finnes ikke bedre omgivelser for et måltid.

Det ene vaket etter det andre kommer til syne på overflaten. Jeg sluker maten, og setter i gang. Har ikke tatt mange kast idet det hugger. Men den forsvinner like fort som den kom. Allerede på neste kast er den der igjen, og denne gang sitter den.

Det er en herlig fisk jeg til slutt får i håven. Søndagsmiddagen er sikret.

DSC02962.jpg
Fisken er godt i hold.

Etter å ha pakket sammen sakene, sørger jeg for å gå utenom stedet hvor jeg skremte anda på vei ned. En liten overraskelse blir det imidlertid også her. Midt oppe i bjørkeskogen er jeg nær ved å tråkke på en liten, gyllenbrun huggorm.

Jeg oppdager den heldigvis i siste liten. Den forsvinner raskt, og jeg rekker dessverre ikke å ta bilde av den.

Dager som denne er fantastiske. Jeg både håper og tror det blir mange flere gjennom våren, sommeren og høsten.

Takk for følget!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s