Fiskelykke i pøsregn

Etter en knusktørr sommer er det bare å innrømme at det kjennes godt. Å kle seg i sine beste friluftsklær og bli ett med elementene. Kjenne vinden rive og regndråpene slå mot hetta. Jeg er i Sveio, og prøver fiskelykken i favorittvannet.

Jeg har ikke tatt mange kastene før den sitter. En blank spinner har falt i smak. Det er ikke store ørreten, men den er rød og fin i kjøttet og åpenbart god matfisk.

DSC03285.jpg
Snadder!

Jeg forsøker med litt forskjellige sluker, uten hell. Ikke vil den ha kobber, ikke svart og ikke gult. Derfor går jeg for blank igjen, men ikke spinner denne gang. En sju grams Lillauren med litt grønt øverst bør gjøre susen, tenker jeg.

Og riktig nok. En feit, liten tass hopper i været og yter imponerende motstand før jeg får dratt den inn i sivet og opp på land. Så gøy!

DSC03283.jpg
Alltid gøy med fangst.

Det er en grunn til at den er så godt i hold. Buken er full av rogn. Jeg får nok en del ørretliv på samvittigheten med denne fangsten, men vannet har ikke vondt av det. Her er stor fisk, og uttak av noen av de mindre eksemplarene er på ingen måte feil. Ørretrogn er dessuten snadder etter en runde i steikepanna.

DSC03296.jpg
Ørretrogn er perfekt forrett.

Det trekker til med ordentlig ruskevær. Vinden øker ytterligere, og regnet slår mot vannflaten. Jeg blir stående og nyte omgivelsene, før jeg etter hvert pakker sammen. Har mer enn nok til en middag.

DSC03297.jpg
En selfie med uværsskyene.

Ørretfiske og ruskevær er jaggu en god kombinasjon.

Takk for følget!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s