Fisketur med ny kollega

Vi har vært så heldige å få et par dager med ordentlig Indian Summer her på Haugalandet. Torsdag bikker kvikksølvet 22 varme, og det er all grunn til å tro at sjøørreten er blitt mer aktiv i det plutselige væromslaget.

Min nye kollega Jørgen har avspaseringsuke, og begynner fisket langs fjordene i Tysvær allerede på formiddagen. Selv må jeg vente til etter jobb. Det hjelper ikke at han sender bilder av nydelig fangst, men så snart jeg er på plass ved fjorden er det verdt ventinga.

DSC03460.jpg
Som et maleri.

Jørgen har funnet ei vik i le for vinden, og sola, som er på hell i vest, kaster et ekstra gullskjær over de høstfargede løvtrærne rundt oss. For en plass. For et vær.

Jeg har ikke all verden med utstyr med meg, og nøyer meg med noen kast med haspelstanga. Jørgen har både vadere og fluestang, og kaster ivrig etter hvert et vak som måtte dukke opp i overflaten. Og han lykkes.

Jeg har ikke vært der lenge idet ørreten sitter på ei av hans hjemmelagde fluer.

DSC03484.jpg
Herlig fisk!

Etter en kort kamp den var nødt til å tape, blir den satt pent tilbake, og piler ivrig utover i fjorden. Det slår meg hvor heldige vi er som får oppleve en slik kveld langt uti oktober.

Etter nye kast på nye vak smeller det igjen. En betraktelig større fisk denne gang. Vi er lenge usikre på hva det er. Havabbor? Makrell? Dersom det er ørret, må den være gigantisk. Så snart den bryter overflaten, skjønner vi det – torsk.

Jeg knoter med innstillingene på kameraet idet jeg skal ta bilde, men på et snodig vis synes jeg resultatet blir nokså kult:

DSC03502.jpg
Kunst?

Ingen av oss ser syn på å diske opp med torskemiddag dagen etter, så også denne får friheten tilbake. Idet den sakte siger utover har klokka bikket sju, og vi bestemmer oss for å pakke sammen.

Takk for en kjempetur, Jørgen!

Advertisements

2 thoughts on “Fisketur med ny kollega

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s