Stormfull natt i Sveio

Jeg blir aldri helt klok på min egen tankegang. Når det er sommer, lengter jeg etter vinterfriluftslivet. Når vinteren er her, drømmer jeg om sommernetter. Etter ei iskald natt på Haukelifjell for et par uker siden, er det derfor godt å labbe innover mot Skorpeneset ved Vigdarvatnet, denne fredag ettermiddagen.

DSC03684.jpeg
Selfie i ettermiddagssol. 

Det er langt fra sommer, men ettermiddagssol og ti varme gir i det minste en fornemmelse av vår. Det er herlig terreng jeg går i. Begynner på en traktorvei som etterhvert går over i sauetråkk. Opphavsdyrene er ikke langt unna.

DSC03704.jpeg
«Har du ikke mat til oss?»

Jeg har aldri vært på Skorpeneset før. Hadde meg ei natt på Krossneset på andre sida av bukta under tørkeperioden i sommer, men her ute er jeg en fersking. Det vil si, jeg kjenner meg litt igjen fra Bjarnes mange blogginnlegg om stedet, og det står i høyeste grad til forventningene.

DSC03708.jpeg
Skorpeneset i sikte.

På selve neset er det begrenset med steder å slå opp teltet, i og med at sønnavinden slår uhindret inn fra Vigdarvatnet, og jeg derfor er avhengig av godt underlag til pluggene. Hilleberg Soulo’en er laget for ruskevær, så jeg trosser all sunn fornuft, og rigger teltet midt i blesten. (Har lånt Morten sitt denne helga, da mitt er på utlån til min svoger i Kvinnherad.)

DSC03716.jpeg
God bardunering er viktig.

Riggingen er, som alltid med dette teltet, enkel. Likevel må jeg ta noen ekstra forholdsregler i vinden, for å sikre at ingen ting blåser bort. Jeg er akkurat effektiv nok til at jeg rekker å få alt på plass før sola forsvinner bak tretoppene i sørvest.

DSC03739.jpeg
Kveldsmørket tar over.

Jeg kryper ned i soveposen, og er ikke sein med å fyre opp stormkjøkkenet. På menyen står nok en gang middag fra britiske TentMeals, denne gang marokkansk. Også denne er veldig god, men jeg holder nok en knapp på Almond Jalfrezi, som jeg hadde på Haukelifjell.

DSC03735.jpeg
Kveldens middag.

Utover kvelden blåser det ytterligere opp, og det røsker tidvis skikkelig godt i teltet. Da er det godt å vite at Hilleberg-teltet er blant de mest robuste på markedet, og jeg tviler ikke ett sekund på at det skal få meg trygt gjennom natta. Jeg avslutter dagen med ei artig bok jeg fikk av samboeren:

DSC03743.jpeg
Mye nyttig info i denne.

Det blir ikke noen kvalitetssøvn i blesten, til tross for at øreproppene gjør sitt for å stenge ute den verste ulinga. Uansett er det godt å våkne til lyden av regndråper som hamrer mot teltduken. På P1 prates det om 25-årsjubileum for OL på Lillehammer – hyggelig selskap til frokost og morgenkaffe.

I 11.30-tida har jeg pakket sammen, og setter kursen mot bilen. Idet jeg er framme, kommer det to karer bak meg, som også har hatt seg ei natt i området. Det viser seg å være kjentfolk. De hadde blitt noe skuffa da de ankom Skorpeneset i mørket kvelden i forveien, bare for å innse at det var «opptatt». Men de fant seg heldigvis ei dugende tomt for natta, de også.

IMG_0463.jpeg
Sven (t.v.) og kompisen var litt for seint ute fredag kveld.

Det var herlig å komme seg ut i litt varmegrader igjen, og det blir definitivt ikke lenge til neste gang.

Enn så lenge: Takk for følget, og på gjensyn, gode lesere!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s