Ut i regnet med ny jakke

Når det kommer til friluftsliv, er jeg ingen tilhenger av utstyrsjag. Samtidig er det ikke til å komme fra at jeg er avhengig av gode klær når jeg oppholder meg såpass mye ute som jeg gjør, ikke minst fordi jeg bor på Vestlandet.

Det var derfor spennende å hive på seg ny jakke denne søndag formiddagen med ordentlig regnvær, på jakt etter ørret sammen med fatter’n i Sveio.

Modellen det er snakk om, er ei Fjällräven Keb Eco-Shell i såkalt UN Blue, eller FN-blå. Jeg må innrømme at jeg var skeptisk da den kom i posten. For det første er den veldig tynn og lett, og for det andre fryktet jeg at stretch og den myke overflaten ville gå utover evnen til å holde regnet ute. Det er for tidlig å konkludere, men den holdt meg i hvert fall helt tørr i det tidvis heftige regnet vi opplevde i dag. Og det skal den jo, med ei vannsøyle på 30.000.

Vi begynte formiddagen med noen kast i Husavatnet på grensa mellom Sveio og Tysvær, men det ble rett og slett for surt å stå midt i blesten uten noen trær til å ta av for vinden. Litt koselig skal det tross alt være.

DSC03764.jpeg
Gjør ikke noe med regn når man har kaffe.

Vi kjørte dermed videre til Åsevatnet i Sveio, hvor vi har tatt mye fin fisk opp gjennom årene. Også her glimret ørreten med sitt fravær, og vi avsluttet derfor turen med et besøk i et av mine «go-to»-vann på Haugalandet.

Rent fangstmessig var resultatet det samme, men her var vi i det minste i le for vinden, og det ble riktig så trivelig med en kopp kaffe i regnet.

DSC03766.jpeg
Og enda mer kaffe …

Det er mulig det var litt i kaldeste laget for ørretbett i dag, med seks varmegrader og mye vind, men som alltid handler det aller mest om å komme seg ut.

Og jaggu ble det noen timer.

Takk for turen, fatter’n!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s