Magisk morgen med ørret i håven

Det er lørdag, men kollega Eivind og jeg er oppe før klokka slår seks. Vi har sjekket værmeldinga, og skal tilbringe noen morgentimer på jakt etter ørret med hver vår fluestang. Allerede på kjøreturen til Sveio viser morgenen seg fra sin beste side.

Vi stopper ved Kvernavatnet helt nord i Haugesund for å knipse noen bilder av ei hytte i morgendis (hovedbildet). Jeg blir riktig så fornøyd med resultatet.

Vi fortsetter mot Eileråsvatnet, som ligger blikkstille denne morgenen.

DSCF0477.jpeg
For en morgen!

Det går ikke mange minuttene før vi begge har napp, men ingen av disse fiskene blir med opp på land. Vi har det imidlertid ikke travelt, og fortsetter å kaste mens vi nyter den magiske morgenen vi er så heldige å få oppleve.

Sakte, men sikkert kommer kaffetørsten snikende.

DSCF0483.jpeg
Vannet er på kok.

Jeg koker opp vann i Jetboilen, og vi drysser en god dose kaffepulver i hver vår turkopp. Kokekaffe er selvfølgelig å foretrekke, men akkurat denne dagen bruker vi ikke tid på det. Pulverkaffe funker bra i slike omgivelser.

DSCF0487.jpeg
Den viktige kaffekoppen.

Etter kaffeslabberas og påfyll av energi, bærer det tilbake ut i vannet. Vi har vadere på, noe som gir langt flere muligheter til å fiske med fluestang, da det krever litt plass i bakkant.

Plutselig hogger det i stanga mi. En ivrig, men relativt liten ørret har tatt montananymfa i gult og svart. Den blir med inn til land, hvor jeg knipser et bilde med mobilen, før den spreller seg løs og tilbake til friheten.

IMG_1517.jpg
En sprek liten kar.

Ikke lenge etter tar en ørret i nokså samme størrelse flua. Her skjer det noe veldig rart. Jeg sveiver inn, fjerner flua fra den lille fiskemunnen, mister fisken i vannet, før den biter på flua – som nå ligger like ved skoen min i vannet – og dermed sitter fast igjen. Snakk om dårlig hukommelse!

Vi tilbringer et par timer her, før vi kjører videre til Liavatnet, hvor det også er stille og fint. Her tar jeg en hakket større ørret på aller første kastet.

IMG_1528.JPG
Litt større, men ingen gigant.

Også her er Eivind så uheldig å miste et par fisk, men vi kan på ingen måte klage på aktiviteten denne morgenen. Tre fisker på land, og en rekke napp, det må kunne sies å være bra fiskelykke for to amatører som oss selv.

DSCF0491.jpeg
Eivind prøver lykken i Liavatnet.

Takk for en herlig tur, Eivind! Dette må snart gjentas.

Og takk for følget, kjære leser …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s